Kom in de Kas 2017

Kom in de Kas 2017

Het landelijke evenement Kom in de Kas is in 2017 een bijzondere editie. Het wordt dan voor de 40ste keer georganiseerd. Het thema van Kom in de Kas 2017 is dan ook: Het is feest in de kas. Het zal plaats vinden op zaterdag 1 april en zondag 2 april 2017. In het Westland is dat in de Bospolder, vanaf de Zwartendijk/Dordtlaan, Stuartlaan, Pouwelslaan en de Bospolder. Een gebied centraal in het Westland waar 11 kwekers bereid zijn gevonden hun deuren open te stellen voor de consument. De kwekerijen, met zowel groenten, bloemen als potplanten, zullen de bezoekers verbaasd doen staan wat de Nederlandse Glastuinbouw presteert, waarbij gezond, duurzaamheid en vernieuwing belangrijke thema’s zijn. De kwekers geven deze dagen voorlichting aan het publiek hoe er op een verantwoorde manier producten gekweekt worden van een hoge kwaliteit.

Wederom worden er vele bezoekers uit de regio verwacht. Kom in de Kas voorziet in de behoefte om de consument te laten zien wat er in de kassen gebeurd. In deze tijd waarin consumentbewustzijn groeit, is dit evenement bij uitstek geschikt om kwekers en consument met elkaar in contact te brengen.

In 2016 bezochten in de regio Westland ruim 35.000 mensen deze open dagen.