Word Horti Center open tijdens Kom in de Kas op zaterdag 6 april


World Horti Center biedt de bezoekers van Kom in de Kas een uitgebreid programma aan waarin zij laat zien wat het centrum betekent voor de internationale glastuinbouw. Zo kunnen de bezoekers een kijkje nemen in de praktijklokalen en leerpleinen van MBO Westland. Deze instelling voor middelbaar beroepsonderwijs huisvest 1.200 studenten en biedt onderwijs aan in techniek, handel, secretarieel, dienstverlening en gezondheidszorg, entree, bloem, food, horti, watermanagement en business opleidingen. In de kassen van Demokwekerij Westland wordt uitleg gegeven over onderzoeken met innovatieve belichting, teeltsystemen, veredeling en gewasbescherming.

Het bedrijfsleven, dat in het innovatiecentrum vertegenwoordigd is met een permanente stand, laat innovaties zien op het gebied van kasconstructie, energie en klimaat, nieuwe teeltmethoden, techniek en logistiek. Op de kleurrijke beursvloer van Food & Flowers vertellen de bedrijven over de innovaties op het gebied van gezondheid en welbevinden.

De open dag komt tot stand in samenwerking met Kom in de Kas Westland. Een bezoek aan World Horti Center is met auto en fiets eenvoudig te combineren met een bezoek aan Kom in de Kas. De bussen naar de open dag in Maasland rijden vanaf Royal FloraHolland, op steenworp afstand van World Horti Center. De deur van World Horti Center staat open op zaterdag 6 april open van 10:00 tot 16:00 uur aan Europa 1, Naaldwijk.