Informatie

Volgende editie

_

Welkom op de website van Kom in de kas Westland. Op deze site willen we u informeren over het evenement in deze regio. Op dit moment werken we alweer aan de volgende editie. Zodra er nieuws te melden is zullen we u hier op de hoogte houden.

 

Kom in de Kas zijn de landelijke open dagen van de glastuinbouw. Elk jaar in het eerste weekend van april zetten bedrijven in ruim 20 regio’s in Nederland hun deuren open om het publiek te laten zien hoe zij met zorg de mooiste groenten, bloemen en planten produceren. In het Westland, de grootste glastuinbouwregio, doen wij daar uiteraard elk jaar aan mee, steeds op een andere locatie. Ook de komende editie zullen wij, een commissie van 8 vrijwilligers, u weer een mooi en gevarieerd gebied presenteren met enthousiaste ondernemers.

 

In het Westland is het te bezoeken gebied altijd een afgesloten wandel- en fietsgebied. Bezoekers die van ver komen bieden wij de gelegenheid om de auto gratis te parkeren bij bloemenveiling Royal Floraholland en met ook gratis pendelbussen het gebied te bezoeken.

 

Tijdens Kom in de Kas kunt u zien hoe kwekers met hun kennis van plantenteelt en inzet van de nieuwste technieken in staat zijn de gezonde groenten en de mooiste bloemen en planten te telen, die u in de supermarkt of tuincentrum elke dag kunt vinden. Naast de producten die in het gebied geteeld worden, zullen er ook een grote diversiteit aan productpresentaties te bewonderen zijn.

 

Voor kinderen zijn de open dagen naast leerzaam ook een leuk evenement om te bezoeken. Zo zijn er activiteiten als een quiz, kleurwedstrijd, een springkussen, een clown en sport- en spel.

 

Daarnaast proberen we te zorgen voor wat sfeer met optredens van muziekgezelschappen, uitingen van kunst en catering, waar u eten en drinken kunt kopen. Kortom een uitje voor jong en oud. U bent van harte welkom.