Kids

Voor kinderen is er genoeg te beleven tijdens Kom in de Kas. 

Allereerst kunnen kinderen zien hoe groenten gekweekt worden en hoe bloemen bloeien. Hoe zorgen hommels voor de bestuiving van bloemetjes? Waarom zijn er allerlei insecten in de kassen? Hoe ziet een zaadje eruit en wat gebeurt er als het gezaaid wordt? Wat kan er allemaal gedaan worden met de producten uit de kassen?  Hoe belangrijk is techniek voor een kweker? Hoe smaakt paprika, tomaat en aubergine?

In het eerste bedrijf is een KIDSCORNER. Hier  kunnen kinderen een quizformulier ophalen. Bij ieder bedrijf wordt  1 vraag gesteld. Er worden 3 prijzen beschikbaar gesteld. Het formulier kan bij het laatste bedrijf ingeleverd worden.

Op de site www.komindekas.nl kan een kleurplaat gedownload worden. Voor de meest originele en mooie tekeningen worden prijzen beschikbaar gesteld. De tekeningen kunnen ingeleverd worden bij de KIDSCORNER  bij het eerste bedrijf en ook bij de verkoopstand op  het laatste bedrijf.

De Landelijke Commissie van Kom in de Kas heeft een wedstrijd uitgeschreven. Na het bezoek aan de kassen kun je zelf aan de slag met plantjes. Zaai de zaadjes van cougettes die je bij je bezoek aan de kassen hebt gekregen op een originele, verrassende manier en doe mee met de Facebookwedstrijd. Maak met je zaadjes een leuk kunstwerk, maak hiervan een foto, zet deze op Facebook pagina van Kom in de Kas en maak kans op een speelgoedwaardebon.

De informatiegroep Klas in de Kas is aanwezig in bedrijf 5 en vertelt kinderen op speelse wijze over de Nederlandse Glastuinbouw. Ook wandelt er een clown door het Kom in de Kas gebied. 

In bedrijf 2 en 11  is een stand waarin uitgelegd wordt hoe biologische gewasbescherming plaats vindt.

In bedrijf 7 is het Museon te vinden met een interactieve stand uit de expositie ‘Ridders en kastelen’ https://www.museon.nl/nl/tentoonstellingen/ridders-en-kastelen en vertellen ze over de permanente expositie ‘One planet’ hoe wij duurzaam met onze planeet om moeten gaan voor de toekomst van onze kinderen https://www.museon.nl/nl/tentoonstellingen/one-planet?id=banner.

Tevens kunnen kinderen zich hier laten schminken. 

In bedrijf 6 is er gelegenheid voor een sport en spel activiteit. Een springkussen is er bij bedrijf 10.

Wil je alvast een indruk krijgen van alles in en om een kas, kijk dan de 360 graden video op www.komindekas.nl.

Download de app. via www.komindekas.nl, ontdek interactief de 7 Helden van de Kas. Zij geven extra informatie  over o.a. de hommels, bestuiving, water geven, licht en automatisering.

 

Zoeken

Twitter updates