Kom in de Kas 2019

Kom in de Kas 2019, welkom aan de Herenwerf in Maasland

_

Stap in de wondere wereld van de Nederlandse glastuinbouw en laat u verrassen door de ontwikkelingen op het gebied van teelt, techniek, duurzaamheid, innovatie en mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Waar gaan onze producten heen? Waar komt het stekmateriaal vandaan? Thema van Kom in de Kas dit jaar is “werelds”.

 

Op zaterdag 6 en zondag 7 april wordt aan de Herenwerf in Maasland de 42e editie van Kom in de Kas georganiseerd. De wandeltocht brengt u langs 10 glastuinbouwbedrijven waar potplanten, bloemen en groenten worden geteeld zoals paprika’s, rozen, chrysanten, kalanchoe, begonia’s , sanseveria’s en orchideeën. Op zaterdag zijn de bedrijven geopend van 10.00 tot 17.00 uur, op zondag van 10.00 tot 16.00 uur.

 

De wandeltocht start bij Fransen Orchideeën/Herenwerf 33 (uitstapplaats bussen vanaf Royal FloraHolland) en eindigt bij Rainbow Maasland VOF (opstapplaats bussen naar Royal FloraHolland) en is ongeveer 3,5 km lang. Het gebruik van buggy’s en fietsen wordt geadviseerd.

 

Activiteiten
Kom in de Kas is ook 2 dagen muziek. Diverse koren en muziekgezelschappen uit het Westland en Midden Delfland verzorgen de muzikale omlijsting tijdens uw wandeltocht. Daarnaast laat Colourfull Taste zien en proeven wat u allemaal kunt doen met een paprika en verzorgt de WOS live uitzendingen vanuit het Kom in de Kas gebied.

 

Kinderen
Voor kinderen is Kom in de Kas een leerzaam en leuk evenement om te bezoeken.
In de Kidscorner bij bedrijf 1 (Fransen Orchideeën) kunnen quizformulieren en kleurplaten worden opgehaald. Van alle deelnemende bedrijven is een leuke vraag in de quiz opgenomen. Degene die de meeste goede antwoorden heeft krijgt een mooie prijs. Antwoordformulieren en kleurplaten kunnen worden ingeleverd bij Rainbow Maasland VOF (bedrijf 11) of bij de Kidscorner (Fransen orchideeën/bedrijf 1)
Daarnaast is er een springkussen, goochelaar, clown, schminken, gezellige muziek van koren en muziekbands, een poffertjeskraam en ijs.
Het Museon is aanwezig voor een interactieve kennismaking met Telen in de Ruimte en Lego League geeft demonstraties tijdens het Carrière Event (Overgaag Paprika, bedrijf 6).

 

Carrière event
Dit jaar wordt tijdens Kom in de Kas een carrière event georganiseerd in bedrijf 6 (Overgaag Paprika). D.m.v. filmpjes en interviews laten kwekers, scholen en uitzendbureaus zien welke arbeidsmogelijkheden de Nederlandse glastuinbouw te bieden heeft. Werken in de kas is niet alleen het plukken van tomaten maar heeft ook veel uitdagingen op het gebied van o.a. teelt, marketing, verkoop, techniek en personeelszaken.

 

Wandelgebied
Kom in de Kas is een fiets-en wandelgebied. Auto’s en scooters zijn niet welkom. Fietsers in het wandelgebied worden verzocht zich aan te passen aan de voetgangers en gebruik te maken van de fietsenstallingen. TIP: download de plattegrond van het Kom in de Kas gebied vanaf deze website. Om het verkeer in goede banen te leiden rondom het wandelgebied, volgt u a.u.b. de aanwijzingen van de verkeersregelaars en houdt u zich aan de inrij- en parkeerverboden. Politie Haaglanden zal streng controleren op deze verboden in en rond het Kom in de Kas gebied.

 

Parkeren
U kunt uw auto uitsluitend parkeren op het terrein van Royal FloraHolland (Middelbroekweg 29, 2675 KB Honselersdijk). Parkeren is gratis. Vandaar rijden gratis pendelbussen naar het wandelgebied en weer terug. Royal FloraHolland is te bereiken vanaf de A4 en de A20 richting Hoek van Holland, afslag Naaldwijk. Er is geen parkeergelegenheid aan en rond de Herenwerf.

 

Op het terrein van bloemenveiling Royal FloraHolland staan bewegwijzeringsborden die u naar de parkeerplaatsen leiden. Volgt u s.v.p. de aanwijzingen van de verkeersregelaars. De pendelbussen rijden alleen heen en weer tussen het Kom in de Kas gebied en bloemenveiling Royal FloraHolland voor de bezoekers die de auto parkeren op het parkeerdek aldaar. Royal FloraHolland is ook bereikbaar met het openbaar vervoer, Connexxion lijn 30 – halte Royal FloraHolland of lijn 36 – halte Strijplaan.

 

Een beperkt aantal invalidenparkeerplaatsen is aanwezig bij Fransen Orchideeën, Herenwerf 33. Op vertoon van een geldige invalidekaart kunt u de parkeerplaats bereiken op aanwijzing van de verkeersregelaars. Er kan niet worden geparkeerd bij de ingang van de deelnemende bedrijven. Graag van tevoren aanmelden via secretariaat@kidkwestland.nl.

 

Huisdieren
Tijdens Kom in de Kas is het vanwege hygiëne niet toegestaan huisdieren mee te nemen in de deelnemende bedrijven.

 

Open dag World Horti Center
Zaterdag 6 april opent het World Horti Center haar deuren voor een kennismaking met hét kennis- en innovatiecentrum voor de glastuinbouw (https://www.worldhorticenter.nl/nl/evenementen). Het World Horti Center is gevestigd aan Europa 1 in Naaldwijk (t.o. Royal Flora Holland) van 10.00 tot 16.00 uur. Zondag 7 april is het World Horti Center gesloten.

 

En verder….
De volgende editie van Kom in de Kas vindt plaats op zaterdag 4 en zondag 5 april 2020.
Tijdens dit evenement worden foto’s en filmopnames gemaakt voor publiciteitsdoeleinden.
De organisatie van Kom in de Kas Westland is niet aansprakelijk voor eventueel geleden schade tijdens de open dagen.

 

Gevonden voorwerpen kunnen worden afgegeven bij een van de commissieleden van Kom in de Kas. Zij zorgen ervoor dat het gevonden voorwerp wordt afgeleverd bij de verkoopstand op bedrijf 11. Daar kunt u het ophalen.

Tot ziens op zaterdag 6 en zondag 7 april.